Laat je inspireren door ons werk

Car detailing - Fiber optic - Ambient lighting - Light upgrade

 Een luxere uitstraling, perfect zicht, niet verblindend, 370% meer lichtopbrengst en een 3000% langere levensduur met onze LED koplamp upgrade!*

*Gebaseerd op halogeen verlichting  


Halogeen H4 lamp

Ongeveer 85% van alle voertuigen wordt tegenwoordig nog uitgerust met slechte halogeenverlichting, er zijn slechts een handje vol voertuigen met halogeen koplampen die ook nog voldoende licht geven. Slechte verlichting zorgt daarom voor zeer gevaarlijke verkeerssituaties, niet alleen in het donker maar ook overdag. Denk hierbij aan fietsers, voetgangers met bijvoorbeeld een kinderwagen die je met halogeen pas op het allerlaatste moment aan ziet komen. Het Duitse TÜV heeft zelfs onderzocht dat als iedereen met xenon verlichting zou rijden, dat er tot 30% minder ongevallen zouden zijn.  

Traditionele halogeen verlichting:

Halogeen verlichting is nog steeds de meest gevoerde verlichting in voertuigen zoals auto's en motoren. En dit is terug te brengen naar het grootste voordeel: ze zijn eenvoudig te installeren en goedkoper in aanschaf dan Xenon en LED verlichting.

We zien echter steeds vaker dat mensen deze lampen vervangen door een andere variant zoals Xenon en LED lampen. Een van de redenen waarom halogeen lampen worden vervangen door Xenon of LED verlichting is het lage rendement. Het grootste probleem hier is dat de lampen, wanneer ze aan staan, warmte opleveren. Dit staat gelijk aan verloren energie; een lamp hoeft geen warmte op te brengen, het moet warmte omzetten in licht. 

Xenon D1S lamp

Xenon verlichting:
Xenon lampen, over het algemeen bekend als HID lampen (High Intensity Discharge), worden meestal aangedragen als alternatief van halogeen verlichting. De voordelen van Xenon lampen zijn: langere levensduur, meer lichtopbrengst en lagere energiekosten ten opzichte van halogeen verlichting.
Veel mensen die voor Xenon kiezen vinden de keuze tussen verschillende licht kleuren ook erg prettig. Dit klinkt erg mooi, maar er kleven ook enkele nadelen aan Xenon verlichting.
Xenon verlichting is namelijk een stuk duurder in aanschaf dan halogeen lampen. Dat gezien de complexiteit de Xenon verlichting. Xenon verlichting heeft namelijk een "opwarm" tijd voordat de maximale helderheid wordt bereikt. Dit zijn enkele seconden. Dit bij elkaar maakt dat Xenon minder interessant is dan bijvoorbeeld LED verlichting.

Wat is Xenon verlichting nou precies? 
Xenon verlichting werkt in principe als een een TL-buis. Je hebt een lamp waar gas in zit, een elektrode aan elke kant en hier wordt elektriciteit door gevoerd. In voertuigen wordt quartz glas gebruikt, en een mix van gassen die worden gevoed door de elektrische pulsen tussen de elektroden in de lamp. 

Een Xenon lamp brandt niet op 12 Volt maar op een veel hogere spanning. De bedrijfsspanning van een Xenon lamp is ongeveer 85 Volt, maar om de lamp te ontsteken is een veel hogere spanning noodzakelijk. Zodra je de Xenon lamp inschakelt, wordt er door de ballast een zeer hoge spanningspuls opgewekt (20.000 Volt). Ze hebben weliswaar meer energie nodig wanneer ze opgestart worden, maar wanneer ze hun ideale temperatuur bereikt hebben, gebruiken ze minder energie dan de halogeen lampen.

Halogeen vs. Xenon verlichting - Duidelijk verschil zichtbaar!
LED Lampen met Phillips Lumiled chip


LED verlichting anno 2018:
De ontwikkelingen op LED gebied gaan erg hard. Wij houden ons sinds 2009 bezig met alle soorten verlichting en de ontwikkeling daarvan. Naast Halogeen en Xenon is LED verlichting het alternatief! LED verlichting is al langer beschikbaar, maar dan voornamelijk voor 'kleinere' vervangingslampen, zoals knipperlichten, stadslichten, kenteken verlichting etc.

Inmiddels, anno 2018, is de automotive LED verlichting zeer verfijnd geworden. Met nieuwe innovatieve LED chips die meer lichtopbrengst genereren tegen het laagst mogelijk verbruik. 


Voordelen van LED verlichting zijn: extreem hoge lichtopbrengst, zeer goed rendement, ergonomisch ontwerp, storingsvrij, ingebouwde driver/ballast, diverse afstel mogelijkheden, waterproof, aanzienlijk lange levensduur, geen strooilicht enz.

Halogeen vs. LED verlichtingHalogeen

Xenon

LED Upgrade #1

LED Upgrade #2

Wattage*

55 watt per lamp

35 watt per lamp

36 watt per lamp

55 watt per lamp

Lichtopbrengst*

1400 lumen per lamp

3000 lumen per lamp

4000 lumen per lamp

5200 lumen per lamp

Levensduur*

1000 uur gemiddeld

2200 uur gemiddeld

50.000 uur gemiddeld

30.000 uur gemiddeld

Prijs

€20 gemiddeld

€200 gemiddeld

€125
inclusief montage

€200
inclusief montageWij maken gebruik van de volgende merken LED chips: